Fabian ontvangt van Frederiek de cheque met de opbrengst van verkocht meubilair uit het Shell pand aan de Lange Kleiweg.
Fabian ontvangt van Frederiek de cheque met de opbrengst van verkocht meubilair uit het Shell pand aan de Lange Kleiweg. (Foto: Robert Heijdemann)

Door: Robert Heijdemann

Shell vertrekt uit het pand aan de Lange Kleiweg. “De medewerkers konden het meubilair overnemen. Dit leverde een bedrag op van € 14.173,55. Shell wilde deze opbrengst graag schenken aan een goed doel”, legt Frederiek Breemhaar van Shell uit. “Stichting Kei, gevestigd op een paar honderd meter van ons oude pand, doet heel veel voor kinderen van ouders die het wat minder hebben. Wij zijn heel blij dat het geld zo’n goede bestemming krijgt”, benadrukt Frederiek.

Dezelfde kansen

“Alle kinderen in Rijswijk verdienen dezelfde kansen”, zegt Fabian. “Stichting Kei helpt Rijswijkse kinderen van 0 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen”. Voor de gemeente zorgt Kei voor de uitvoering van een aantal regelingen, zoals de computerregeling, waarmee de aanschaf van een computer voor schoolopdrachten mogelijk is. Daarnaast is er de schoolreis-regeling, waardoor alle kinderen mee kunnen met een schoolreisje, werkweek of schoolkamp. En tenslotte de schoolspullenpas, waarmee de kinderen goede schoolspullen kunnen kopen.

Fiets geeft zelfstandigheid

“In het verleden hadden we, los van de gemeente, ook een fietsenregeling voor kinderen uit gezinnen die daar geen geld voor hebben. Uit de bestaande gegevens blijkt nu opnieuw dat veel kinderen geen fiets hebben om naar school, sport of vriendjes toe te gaan”, vult Fabian aan. “Afgelopen periode had ik contact met de ANWB, die heeft ook een kinderfietsplan. Net als Paul Francissen van de Rotary Club Rijswijk, die een jaar lang voor Oekraïense vluchtelingen fietsen inzamelde en daarna weer opknapte.”

Plannen in stroomversnelling

“Bij de Martini fabriek in de Plaspoelpolder mogen we gebruikte fietsen brengen. Die worden daar door een fietsenmaker opgeknapt”, vertelt Fabian. De Martini fabriek helpt mensen, die moeilijk aan het werk komen, een eigen leven op te bouwen en een nieuwe start te maken. Twee projecten van de Martini fabriek zijn de bewaakte fietsenstallingen in Rijswijk en de Kringloopwinkel. “Door de donatie van Shell komen onze plannen voor de fietsenregeling in een stroomversnelling. Op heel korte termijn publiceren wij in Groot Rijswijk meer informatie waar aanvragen voor dit project kunnen worden ingediend”, besluit Fabian.